Karierni sejem 2017

V okviru Centra IRIS in v sodelovanju z organizacijo AmCham smo pripravili karierni sejem, ki je potekal 19. 10., od 17. ure dalje. Zbralo se je 13 delodajalcev, med katerimi so bila tudi večja podjetja, kot so npr. Microsoft, Zavarovalnica Triglav in Mercator.

Med nekaj več kot dvajset iskalci zaposlitve je bilo čutiti pozitivno tremo in vsi smo že nestrpno čakali, da se dogodek prične. Ravnateljica Centra IRIS se je v uvodnem nagovoru vsem zahvalila in obenem povabila na razgovore. Pri tem je skupina asistenov slepim in slabovidnim udeležencem pomagala pri usmerjanju do želenih delodajalcev. Kot dodatna pomoč se je iskalki zaposlitve pridružil tudi pes vodič.

Ker je bilo zanimanje obojestransko, so na koncu tako delodajalci kot tudi iskalci zaposlitve opravili več razgovorov, kot je bilo sprva načrtovano. Posebna zahvala gre delodajalcem, ki so iskalce tekom pogovora pripravljali tudi na morebitne razgovore v prihodnje in podelili pričakovanja, ki višajo verjetnost zaposlitve. Iskalci so se tako lahko veliko naučili in pridobili pomembne izkušnje. Menijo, da je karierni sejem velika pridobitev in so se pripravljeni udeležiti podobnih dogodkov tudi v prihodnje.

Več vtisov s kariernega sejma si lahko ogledate v galeriji.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost