Čeprav je bilo lansko leto na projektu, v večih pogledih uspešno, pa želimo mladim letos ponuditi še več modularnih vsebin.

Poleg tega smo želeli nekatere učence dodatno pripraviti za opravljanje prakse, zato smo pohiteli z modulom, osredotočenim v zaposlitev.

V septembru in oktobru smo izvedli prvi modul z dijaki Centra IRIS na temo Kako do zaposlitve? V sedmih srečanjih so spoznali načine iskanja prostih delovnih mest, pisanja življenjepisa, igrali igre vlog na razgovorih za službo, obiskali Zavod za zaposlovanje, spoznali smernice osebnega urejanja in komunikacije v trgovini z oblačili, prepoznavanja denarja in skrbi za finance, pripravili enostavno pecivo za konec ter evalvirali celoten modul z idejami za prihodnja srečanja. Dijakinja je pred praktičnim usposabljanjem v mesecu novembru po vsakem srečanju v sklopu modula ob spremstvu vadila pot do mesta prakse z belo palico in ljubljanskim mestnim prometom ter pot tudi dobro osvojila.

Z srečanji nadaljujemo v januarju in zaključujemo s koncem maja. Kot glavni letošnji cilj, pa je zastavljena organizacija taborjenja, katero bodo poleg udeležbe, organizirali učenci sami. Učitelji pa bomo  tokrat zamenjali vloge in bili taborniki. 🙂