100. obletnica Centra IRIS

  • Center-IRIS

Letošnje šolsko leto je bilo v znamenju 100. obletnice našega centra.

Aktivnosti projekta so se tako v večji meri tematsko navezovale na naš Center. Učenci so izdali 1. časopis, pripravljali izvedbo javnih dogodkov, povezanih z obletnico in na njih tudi sodelovali.

Kljub temu, da  je bilo letos manj modularnih srečanj, oziroma so bili vezani na obletnico, pa je tekoče leto prineslo veliko dobrodošlih sprememb.

Dve učenki sta imeli možnost opravljanja prakse v pravem delovnem okolju, kar sta dobro izkoristili. Tako mestna knjižnica kot frizerski salon sta pripravljena nadaljevati z vključevanjem praktikantk v njihovo delovno okolje. Seveda je še veliko prostora, da napredujemo, tako na področju usposabljanja naših učencev, kot razumevanja in podpora lokalnega okolja.

Prav tako naša učenca ”maserja” opravljata izpite s področja masaže. Ostane le še zaključni izpit za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije¸. Ker je izpit obsežen (potrebno je odlično poznavanje avtonomije), bo potekala priprava v celotnem šolskem letu (2019/2020). Izvajala pa se bo tudi masaža v samem centru IRIS, v zato namenskih prostorih. Vse, ki bi se želeli sprostiti in obenem pomagati, da naša maserja pridobita prepotrebno kilometrino, vas vabim, da se prijavite na masažo, na naslov matija.silc@center-iris.si

Prepričan sem, da boste odšli s prijetno izkušnjo!

V novem šolskem letu želimo omogočiti tudi več praktičnih izkušenj (pri delodajalcih), kot tudi možnosti pridobivanja dodatnih znanj in izkušenj. Našim učencem želimo zagotoviti ustrezno in kakovostno sodelovanje s študenti različnih fakultet, ki bi k nam prišli na praktična usposabljanja. V kolikor bodo izkušnje pozitivne, se nadejamo dolgotrajnega sodelovanja, saj bi tako dosegli višjo usposobljenost tako učencev, kot praktikantov, skozi leta.

Po zasluženem dopustu, pa bo znanega že več.

Takrat pa bo na vrsti novi prispevek 🙂

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost