Izhodni intervju Mihaele Rojht – masažni salon

  • okno v svet
  • mihaela
  • mihaela
  • masaža mihaela
  • Kako bi opisala celotno izkušnjo v masažnem salonu centra IRIS?

Izkušnja mi je bila zelo všeč. Masirala sem veliko strank in tako pridobila koristne informacije , ki mi bodo prišle prav za naprej.

  •  Kakšna je bila po tvojem razlika, med znanjem, ki si ga pridobila s tečajem in sedaj. Ali si kaj napredovala in kako?

Na tečaju sem pridobila ogromno znanja.  Predvsem sem se naučila tehnike in kaj je pomembno vprašati stranko pred masažo. Po mojem mnenju pa sem v masažnem salonu centra IRIS napredovala v izvedbi masaže, pripravi prostora ter komunikaciji s stranko.

  • Kaj ti je predstavljajo največji izziv na dotedanji maserski poti in zakaj?

Najtežje mi je bilo osvojiti masažne tehnike. Verjamem, da je težko tehniko pokazati in opisati. V rokah moraš občutek dobiti. Potrebovala sem še nekaj časa, po zaključku tečajev, da sem zares osvojila vse gibe.

  •  Kaj nam predlagaš, da bi v prihodnje dopolnili v masažnem salonu, za lažjo ali ustreznejšo izkušnjo?

Meni se zdi izkušnja primerna. Ni bilo preveč ne premalo prilagojeno. Občutek je bil zelo podoben, ko sem odšla na masažo v zunanji salon.

  •  Bi naš masažni salon priporočila kot praktično izkušnjo še drugim, ki se odločajo za učenje masaže?

Izkušnjo bi definitivno priporočila, saj je prilagojeno. Prav tako bi bodoči učenci imeli podporo mentorja, ki bi na začetku pomagal, morda tudi pri osvajanju gibov. Zelo veliko bi pridobili tudi od strank, glede izvedbe masaže.

  • Kakšni so tvoji cilji za naprej?

Kasneje bi se želela zaposliti v masažnem salonu izven delovnega inkubatorja v centru IRIS. Čez čas pa želim imeti tudi svoj masažni salon. Rada bi se naučila tudi refleksoterapijo in druge masaže, da bi lahko razširila ponudbo, ko bom sama odprla salon. Pa tudi, če bi se zaposlovala, bi mi dodatna znanja prišla prav. Sedaj sem se vpisala na višjo strokovno šolo za gostinstvo, wellness in turizem, na Bledu. Izbrala sem program wellness , zaradi tečaja z masažo.

  •   Predvidevam, da bomo v prihodnje pripravili še več delovnih inkubatorjev pri nas. Glede na trenutne učne smeri v Centru IRIS, bi nam lahko predlagala, kakšen delovni inkubator, bi želela imeti?

Glede turizma bi rekla, da je zelo dobra izkušnja, katero lahko naši učenci pridobijo, je hostel. Predvsem v recepciji, kako sprejemati rezervacije, gosta, kako to izgleda v praksi. Glede administrativnih del, pa se mi zdi najbolje, da se gre na prakso ven. Tako menim zato, ker lažje pridobijo več informacij, ter spoznajo druge enote, kot npr. ministrstvo,…

Projektni tim želi našim dijakom Mihaeli, Jakobu in Melkini uspešno nadaljevanje na višji šoli za gostinstvo, wellness in turizem.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost