Moduli šolskega leta 2020/ 2021

Šolsko leto 2020/2021 je že dober čas za nami, medtem ko je novo šolsko leto tik pred vrati! Kljub temu, da že vneto načrtujemo nove aktivnosti, pa vam želimo danes približati vse module, ki smo jih izvedli v času COVID-19 razmer.

V naslednje module se je vključilo 6 učencev :

  • Žagam, brusim in rezljam-mozgane s tem kravzljam ( ločeno je potekal socialni ter zaposlitveni modul)
  • Gibam, skačem, se vživim in se pogumen,samozavesten zbudim
  • Ljubljana v mojih očeh ni zaspana
  • Predstavim se

Zaradi dolgotrajnih razmer, v povezavi s COVID-19, so se letošnje izvedbe modularnih srečanj prestavile za več mesecev. Posledično so bili moduli tudi nekoliko krajši, vendar menim, da nič manj vredni.

V prvi vrsti smo letos želeli vključiti več učencev, ki so bili na prehodu v srednjo šolo. Večji interes so pokazali nekoliko mlajši učenci. Ker smo morali upoštevati preventivne vladne ukrepe, so aktivnosti potekale v manjših skupinah in ni prihajalo do mešanja razredov. Izjeme so bili sončni dnevi, ko so nekatere aktivnosti potekale na prostem.

Ko učence po zaključku modulov vprašamo za mnenje o izvedenih aktivnostih, smo velikokrat presenečeni, kaj se jim je zdelo posebej vredno. Slišimo odgovore, ki niso nujno vezani na zastavljene cilje. To si osebno razlagam kot kolateralni aspekt socialne vključenosti , ki pa ni tako zanemarljiv. Namreč vključenost v družbo v svojem polnem pomenu, v resnici simbolizira ravno vse te pozitivne drobtinice, kar si morda jemljemo za samoumevno, pa v resnici ni tako ”samoumevno”.

Posledično rezultati prizadevanj mladih, kot tudi nas, v okviru projekta, niso nujno pokazatelj ob izstopu iz projektnih aktivnosti, ampak jim izkušnje in spomini služijo še naprej.

Več pa sami galeriji slik :

Morda vam bo všeč tudi...

Komentarji: 1

  1. To je neverjetno koristne podatke, ki ste jih imeli v skupni rabi … Hvala, ker ste delili tako lep članek.,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost